Het gewenste draagvermogen

Bedenk goed wat u wilt doen voordat u overgaat tot de aanschaf van een heftafel. Welk gewicht moet er getild kunnen worden? Niet alleen nu, maar ook in de toekomst? Er wordt altijd rekening gehouden met een veiligheidsmarge, dus het is niet nodig hier een zelf nog een marge bij op te tellen. Tenzij er in de toekomst met zwaardere lasten gewerkt zal worden.

Gewenste hefhoogte

De totale hefhoogte bestaat uit de hefslag en de bouwhoogte (hoogte in gesloten toestand) van de heftafel. Indien de heftafel in een put geplaatst wordt, mag de bouwhoogte niet meegerekend worden in de totale hoogte. Als een put in de vloer onwenselijk is, kunt u ook kiezen voor een laagbouw schaarheftafel. Het standaard draagvermogen van een laagbouw schaarheftafel (max. 2 ton), zal voor pallethandling in 90% van de gevallen voldoen.

Gewenste bouwhoogte

Een standaard heftafel begint met een bouwhoogte van 160 mm. Deze heftafels kunnen in een put geplaatst worden. Tevens zijn er laagbouw heftafels met een minimale hoogte van 80 mm. Hier kan een oprijplaat voorgelegd worden, zodat u een pallet met pompwagen op de heftafel kunt rijden zonder dat er een put gemaakt hoeft te worden.

Gewenste afmetingen platform

Het platform dient minimaal de afmeting van de grootste product te hebben, maar het is aan te bevelen om een aantal centimeters speling in te bouwen. Onder het platform van de heftafel of goederenlift is een veiligheidslijst gemonteerd. Deze zorgt ervoor dat de heftafel stopt in de neergaande beweging, wanneer er een object onder staat. Hierdoor is het van belang dat de objecten niet uitsteken ten opzichte van het platform.

Gewenste heftijd

De heftijd is de tijd die het kost voor de heftafel om in de hoogste positie te komen. Het is dus belangrijk dat dit geen vertragende factor in uw logistieke proces is. Breng dus vooraf goed in kaart hoe snel de heftafel in de gewenste positie dient te zijn.

Aantal cycli per uur

Een standaard heftafel kan 5 dagen per week, 8 uur per dag 15 keer omhoog en omlaag. Bedenk dus van tevoren goed of dit voldoende is. Het kan namelijk zijn dat u meer nodig heeft dan een standaard heftafel en dat u andere accessoires moet hebben.

Voetpedaal of handdrukknop

Om een last tot de gewenste hoogte te heffen wordt de heftafel voorzien van een voetpedaal, handdrukknop of andere accessoires voor uw heftafel. Vanwege veiligheidsoverwegingen is een vasthoudbesturing nodig, behalve als het platform in een volledig gesloten schacht loopt.

Stroomvoorziening

Welke stroomvoorziening is er voorhanden in uw werkplaats. 230 volt, 400 volt of anders? Standaard leveren wij met 400 volt.

Europese veiligheidsnormen

Alle modellen zijn CE – gemarkeerd en hebben een NEN-EN 1570-1 verklaring (veiligheidseisen voor heftafels).

De heftafels van VandenBos Groep kunnen ATEX geproduceerd worden.

Vraag persoonlijk advies bij aanschaf heftafel!

Twijfelt u over bepaalde zaken of heeft u nog vragen? De adviseurs van VandenBos Groep helpen u graag bij het selecteren van de perfecte heftafel voor uw specifieke situatie. Neem voor gratis en vrijblijvend advies contact met ons op of vraag een offerte aan.